13Türk Vatandaşının Şehit Edilmesi Hk

2021-02-14 19:02 https://syriaig.net/public/ar/1113/content

Suriye Geçici Hükümeti, kendi ve Suriye halkı adına, PKK terör örgütü tarafından kaçırılarak Kuzey Irak’ın Gara bölgesinde şehit edilen 13 Türk vatandaşı için Halk ve Hükümet olarak Türkiye Cumhuriyeti Devletine başsağlığı diler ve şehitlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil diler. 

 

Bu menfur terör eylemini lanetler, aynı kaderi paylaştığımız kardeş Türk halkı ile dayanışma içinde olduğumuzu ve acısını paylaştığımızı belirtiriz. Suriye halkı, başta bu alçak terör örgütü ve piyonları olmak üzere, radikal ve terör örgütlerinin suçları ve eylemlerinden derinden etkilenmiştir. PKK terör örgütü ve piyonları, bir taraftan, kontrolü altındaki bölgelerde halkımıza karşı despotik yöntemler uygularken, aynı zamanda, Çobanbey, Azaz ve Afrin gibi kurtarılmış bölgelerde terör eylemleri işleyerek birçok masum sivilin canına kıymıştır.      

 

Suriye Geçici Hükümeti, uluslararası toplumu bu menfur terör eylemini kınamaya, anılan terör örgütünün kökünü kazımak ve Suriye ve Türk halkları hakkında işlenen suçlara son vermek için caydırıcı tedbirler almaya davet eder, Yüce Allah’tan Türkiye’nin güvenlik ve istikrarını daim kılmasını ve Türk halkını düşmanlarına karşı muzaffer eylemesini niyaz eder.   

 

Suriye Geçici Hükümeti

للاطلاع على البيان أضغط هنا

الدائرة الإعلامية في الحكومة السورية المؤقتة 

أخبار متعلقة