Demokrasi ve Milli Birlik Günü Hk

2021-07-15 18:07 https://syriaig.net/ar/1591/content

 

Bundan beş yıl önce, karanlık yanlıları ile kargaşa ve istibdat destekçileri, Türkiye’de demokratik yöntemle işbaşına gelen iktidara karşı kalkışmada bulunarak ülkeyi meçhule doğru sürükleme girişiminde bulunmuştur. Ancak, Türk milleti son sözünü söyleyerek hain darbecilere karşı direnmiş, planlarını boşa çıkartmış ve bunlara karşı tarihi bir zafer elde etmiştir.

 

Bu kutlu zaferin 5. Yıldönümü vesilesiyle, halk ve yönetim olarak kardeş Türkiye Cumhuriyeti Devletini kutluyor, hayatın her alanında köklü değişimlere imza atarak ülkeyi çağdaş ülkelerin öncülüğüne taşıyan meşru yönetimi hür iradesiyle seçen ve tüm bileşenleriyle vatan bayrağı altında birleşip 15 Temmuz 2016 gecesinde hain darbecilere karşı destan yazan Aziz Türk milletinin sevincini canı gönülden paylaşıyoruz.

 

Kardeş Türk milleti, halk iradesinin, demokratik yollarla seçilen yönetimlere karşı baş kaldıran en azılı darbeci caniler tarafından dahi yenilemeyeceğini göstermiş, istikrar ve refahın hakim olduğu ülkesinin kazanımlarını korumuş, tüm dünyada direniş ve cesaretin sembolü haline gelmiştir.

 

Suriye Geçici Hükümeti olarak, on yıla aşkın süre boyunca mazlum Suriye halkının zulme karşı mücadelesini ve devrimini en zor şartlarda bile destekleyen kardeş Türk milletinin yanında tüm gücümüzle durduğumuzu ve desteğimizin devam edeceğini yineleriz.

 

Kardeş Türk halkının destansı mücadelesi, Suriye’de meşru yönetime karşı darbe yapan ve 50 yıldır ülkenin üzerine karabasan gibi çöken katil rejime karşı 10 yıldır devam eden devrimimizi, zaferi elde edene dek sürdürme azmimizi ve irademizi pekiştirmiştir. 

 

Vatanı yaşatmak için canlarını feda eden Suriye ve kardeş Türk halkının kahraman şehitlerini rahmet ve minnetle anıyor, güvenlik, istikrar ve refahın kardeş Türkiye Cumhuriyeti Devletinde daim olmasını ve özgürlük ile zafer güneşinin sevgili ülkemiz Suriye üzerine en yakın zamanda doğmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.

 

Suriye Geçici Hükümeti

للاطلاع على البيان أضغط هنا 

الدائرة الإعلامية في الحكومة السورية المؤقتة 

 

أخبار متعلقة