بيـــان حـــول ذكـــرى عمليـــة غصـــن الزيتـــون

2024-01-20 12:01 https://syriaig.net/ar/3984/content

 

تمر اليوم الذكرى السنوية السابعة على انطلاق عملية تحرير منطقة عفرين من العصابات الانفصالية وتنظيم PYD/PKK الإرهابي والتي أطلق عليها اسم عملية "غصن الزيتون" بمشاركة مباركة من رجال الجيش الوطني السوري والجيش التركي الشقيق.

تم الإعلان عن انطلاق المعركة بتاريخ العشرين من شهر كانون الثاني عام 2018 واستمرت لشهرين، خاض فيها مقاتلونا معارك بطولية، استطاعوا خلالها تطهير كامل منطقة عفرين من العصابات الإرهابية الانفصالية، وكان ذلك في الرابع والعشرين من آذار من العام نفسه.

كانت تلك العملية المباركة ضرورة حتمية لمنع تلك الميليشيات الإرهابية من إقامة مشروعها الانفصالي الذي يستهدف اقتطاع الأجزاء الشمالية والشرقية من البلاد، وهو ما يعد مساساً بوحدة الأراضي السورية، كما استطاعت تلك العملية تحرير السوريين من اضطهاد تلك العصابة وعنصريتها ضمن تلك البقعة الجغرافية.

ورغم شراسة المعركة وهمجية العدو، التزمت قواتنا بأخلاقيات الحرب ومبادئ القانون الدولي الإنساني، وابتعدت عن كل ما يلحق الضرر بالمدنيين وممتلكاتهم، خلافاً لممارسات القوات المعادية والنظام المجرم من قصف عشوائي للأحياء السكنية وارتكاب للمجازر.

وبعد تحقيق النصر والتحرير، تركزت الجهود على بناء المؤسسات وإعادة تأهيل البنى التحتية والمرافق العامة وتحقيق الأمن والاستقرار لتشجيع عودة النازحين، وقد تجلى ذلك عبر تشكيل المجالس المحلية في منطقة عفرين ونواحيها لتقديم الخدمات وأهمها الكهرباء والمياه، وتشكيل المحاكم وقوات الشرطة المدنية لضمان أمن المنطقة، وافتتاح المشافي والمدارس، ومازالت الجهود مستمرة لتنمية المنطقة وتطويرها.

تحية إجلال وتقدير للمقاتلين الشجعان الذين شاركوا في تلك العملية من الجيش الوطني السوري والجيش التركي الشقيق، راجين الله عز وجل الرحمة للشهداء الذين رووا بدمائهم الطاهرة أرض الوطن على طريق الحرية والعزة والكرامة.

تأتي هذه الذكرى الطيبة لتزيدنا تمسكاً بمبادئ الثورة المباركة وبناء سورية حرة موحدة ديمقراطية تجمع كل أبنائها في دولة القانون والمواطنة واحترام حقوق الإنسان.

Zeytin Dalı Harekâtı Yıldönümü Hakkında Açıklama

 

Bugün, Afrin bölgesini bölücü çetelerden ve PYD/PKK terör örgütünden kurtaran ve Suriye Milli Ordusu ile kardeş Türk Ordusu tarafından gerçekleştirilen "Zeytin Dalı Harekatı"nın 7. yıldönümüdür. Harekat, 20 Ocak 2018 tarihinde ilan edilip iki ay boyunca devam etmiştir. Ordumuz, bu süreçte kahramanca mücadeleleri sonucu, 24 Mart 2018 tarihinde Afrin bölgesinin tamamını bölücü terör örgütlerden temizlemeyi başarmışlardır

 

Bu kutlu harekatın icrası, terörist milislerin, Suriye topraklarının birliğinin ihlali olarak kabul edilen, ülkenin kuzey ve doğusunu ele geçirmeyi amaçlayan bölücü projesini engellemek için kaçınılmaz bir zorunluluktu. Ayrıca, bölgedeki sivil Suriyelileri terörist çetenin zulmünden ve ayrımcı ihlallerinden de kurtarmıştır. Düşman örgütlerin ve cani rejimin sivil yerleşim yerlerini rastgele bombardımana tutması ve katliamlar yapması yönündeki ihlallerinin aksine, askerlerimiz, savaşın vahşetine ve düşmanın barbarlığına rağmen, savaş ahlakına ve uluslararası insani hukuk ilkelerine bağlı kalarak, sivillere ve onların mallarına zarar verecek herhangi bir uygulamadan uzak durmuştur

 

Çabalarımız, Zafer ve kurtuluşun ardından, kurumların inşa edilmesine, altyapının ve kamu tesislerinin yeniden inşasına, güvenlik ve istikrarın sağlanmasına, göçmenlerin geri dönüşünü teşvik etmesine odaklanmıştır. Nitekim bu, başta elektrik ve su olmak üzere, bölgenin güvenliğinin sağlanması için adliyelerin ve sivil polis teşkilatının kurulması, Hastane ve okulların açılması gibi, Afrin bölgesi ve çevresinde hizmet sunmak üzere yerel meclislerin oluşturulmasıyla açıkça görülmüştür. Ayrıca bu bağlamda çalışmalarımız bölgenin büyümesi ve kalkınması için halen devam etmektedir

 

Harekata katılan Suriye Milli Ordusu ve kardeş Türk Ordusu'nun kahraman askerlerine saygılarımızı ve takdirlerimizi sunarken, vatanlarını özgürlük, onur ve haysiyet uğuruna kanlarıyla sulayan şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyoruz.

 

Bu kutlu harekatın yıldönümünde, mübarek devrimimizin ilkelerine bağlılığımızı arttırarak, halkın tüm evlatlarını hukuk devleti ve insan haklarına saygı çerçevesinde bir araya getiren özgür, birleşik ve demokratik bir Suriye'nin inşası için çabalarımızı yeniliyoruz

 

الحكومة السورية المؤقتة 

للاطلاع على البيان أضغط هنا 

الدائرة الإعلامية في الحكومة السورية المؤقتة 

أخبار متعلقة