بيـــان حـــول الاحداث الاخيرة التي جرت في سوريا وتركيا

2024-07-01 17:07 https://syriaig.net/ar/4312/content

 

التاريخ والجغرافية يشهد على الاخوة العربية التركية التي تمتد الى مئات السنين .

رغم  المعاناة و المصاعب التي تعيشها المنطقة نؤمن إيماناً تماما بان الاخوة العربية التركية سوف تستمر لمئات السنيين. حيث ان القدر المشترك  للشعبين يستوجب ذلك .

الحكومة السورية المؤقتة تدين جميع الاعمال العنصرية ضد اللاجئين السورين الذين فروا من النظام المجرم و حلفائهو المنظمات الارهابية .

وكما بين رئيس الجمهورية التركية رجب طيب اردوغان بأنهلايمكن قبول االأحداث التي جرت في قيصري بأي شكلٍ من الاشكال. و ضمن هذا السياق فان الحكومة السورية تشيد بالاجراءات القانونية التي اتخذتها وزارة الداخلية التركية بحق المعتدين. لن نسمح لهذه الاحدات المحزنة بان توثر على هذه الاخوة .

بالاضافة الى ذلك فان الحكومة السورية الموقتة  تدعو شعبنا في المناطق المحررة الى عدم الانجرار وراء الدعوات التصعيدية  التي تعمل على  جعل الاحداث التي جرت في قيصري حجة لضرب التحالف القائم بين الشعبين السوري والتركي وكذلك لاستهداف مكتسبات الثورة .

نعلم جيدا ان هذه الاحداث يتم دعمه من قبل اعداء الثورة السورية. حيث  يعملون على ضرب العلاقات القائمة بين الشعبين التركي و السوري

و نوكد باننا نحرص كل الحرص على إيصال صوت الشعب السوري و مشاعره بشكل سلمي الى الاخوة الاتراك.

و ندين بشدة الاعمال التي  طالت العلم التركي. ونطالب بشكل عاجل ايقاف جميع الاعتداءات تجاه التواجد التركي في المنطقة .

 

Suriye’de ve Türkiye’de Son Yaşanan Olaylar 

 

Tarih ve coğrafya, Türkler ve Araplar arasında yüzyıllar boyunca var olan kardeşliğe tanıklık etmektedir. Bölgenin yaşadığı tüm zorluklara ve çilelere rağmen, bu kardeşliğin yüzyıllar boyunca da devam edeceğine dair inancımız tamdır. İki halkın ortak kaderi de bunu gerektirmektedir.

 

Suriye Geçici Hükümeti, katil Esad rejimi, müttefikleri ve terör örgütlerinin işlediği suçlardan kaçan Suriyeli mültecilere yönelik tüm aşırı görüşlü eylemleri kınamaktadır.

 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın da belirttiği üzere Kayseri’de yaşanan olaylar hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu çerçevede Suriye Geçici Hükümeti Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’nın saldırganlara karşı attığı yasal adımları da takdir etmektedir. Bu üzücü olayların kardeşliğimize gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz. 

 

Ayrıca Suriye Geçici Hükümeti, özgürleştirilmiş bölgelerde yaşayan halkımızı, Kayseri’de yaşanan olayları bahane ederek Türk ve Suriye halkları arasındaki mevcut ittifakı ve devrimin kazanımlarını baltalamayı amaçlayan kışkırtıcı eylemleri reddetmekte ve çağrılara uymamaya davet etmektedir.

 

Suriye halkı, bu olayların devrim düşmanları tarafından Türk-Suriye halklarının ilişkilerine zarar vermek amacıyla desteklendiğinin farkındadır.

 

Suriyelilerin seslerini ve duygularını barışçıl bir şekilde Türk kardeşlerimize iletmesine son derece önem verdiğimizi vurgularken, Türk bayrağına yönelik eylemleri şiddetle reddediyor, kurtarılmış bölgelerdeki Türk varlığını hedef alan tüm eylemlerin acilen durmasını istiyoruz.

الحكومة السورية المؤقتة

للاطلاع على البيان أضغط هنا 

الدائرة الإعلامية في الحكومة السورية المؤقتة 

أخبار متعلقة